nedeľa 27. januára 2013

Culture vulture

Mohla by som napísať samostatný článok o každom jednom mieste, na ktorom sme s bratom tento víkend v Bratislave boli, zhrniem to však do jedného, snáď sa podarí. V piatok večer sme prišli, zložila som si veci v jeho byte a začal sa najlepší víkend poslednej doby :) Najskôr sme šli pozrieť KC Dunaj, kde však bežala Swing party, takže sme sa dnu moc nedostali, nakoľko sme boli oblečení dosť neswingovo, tak sme sa usadili v kaviarni Prešporák, och tam to bolo presne podľa môjho vkusu (sama som to tam neodfotila, bola už dosť tma, ale takto to tam vyzerá, no och!:)).



 

Na druhý deň sme sa ráno prešli pri Dunaji a potom sme sa šli pozrieť na DOD na Komenského, čo bola vlastne hlavná zámienka mojej návštevy Bratislavy :D. Na obed sme sa stavili u Shtoora, bolo to mňamózne, karamelový cheesecake som ani nestihla odfotiť... O:)




moje papanie

tomovo papanie

Po obede sme pobehali kníhkupectvá, Artforum sme už nestihli, ale v Martinuse som si kúpila dlho hľadanú Sons&Lovers na prijímačky :) Keď sme už dosť premrzli, zakotvili sme v SNG, ďalší zážitok = Krv, skvelá výstava, odporúčam!!! Druhá expozícia 'Bez dotyku' ma veľmi neoslovila. Ale majú to tam fakt pekne v SNG.


Veľa sme sa prechádzali, Blava mi vlastne vo všeobecnosti príde ako dosť ohavné mesto, samá reklama a odpad, ale niektoré časti stoja za to.






A jedli sme pizzu, pili veľa čaju, pozerali film, čítali, chodili, boli na VŠMU, rozprávali sa, nehádali sa, boli spolu.



16 komentárov:

  1. Páni, zní to jako supr výlet. Je bezva, že máš takhle super vztah s bráchou. My se taky máme rádi...už. :D :)
    A v ta kavárna...wow. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj my sme sa ešte pred pár rokmi ťahali za vlasy a za uši (hlavne ja jeho:D) :) Teraz by som ho nevymenila :)

      Odstrániť
  2. ja mám BA rada ako mesto, ale to možno asi preto že tam nebývam a som tam párkrát do roka, ale mám tam mojich skvelých ľudí :)
    a stále som chcela mať staršieho brata a takýto skvelý vzťah :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som strašne rada, že brat ma zobral na krásne miesta, sama by som asi to skryté čaro BA takto rýchlo neobjavila :) Teším sa už, ak sa tam dostanem na školu, som z malého mesta a ťahá ma to tam hlavne kvôli množstvu skvelých kultúrnych akcií. A starší brat je super, jeden zo vzťahov, ktoré si najviac vážim :)

      Odstrániť
  3. No, kvôli čarám BRATISLAVY treba osloviť Bratislavčanov, len veľmi málo miest má v skutočnosti také čaro, aby pôsobilo krásne aj bez sprievodcu.
    Bratislava sama o sebe nemá veľkú historickú hodnotu, okrem hradu a korunovačnej cesty- teda podhradia a časti starého mesta sa tu nikdy neodohrávala významná výstavba ako v Štiavnici či Kremnici. Nepatrila nikdy medzi bohaté mestá, ani nemá nijak extrémne významnú polohu.
    Preto sa nemôžeš čudovať, že nie je prekrásna supiš pupiš a lá Paríž :D Vždy bola industriálnym mestom a napriek tomu, že sa ju veľká časť nás Bratislavčanov snaží skrášliť, tá druhá časť (nechcem byť zlá, ale ehm, ehm, tá druhá časť často nepochádza z BA) ju opackáva reklamami, hnusnými pseudo grafittmi a podobnými hnusmi, čo z nej robia špinavé industriálne mesto, ktorým ale v skutočnosti aj je...
    Bratislava nie je mesto, ktoré sa zapáči na prvý krát, ale akonáhle sa tu trocha rozkukáš, nájdeš zašité uličky (niektoré schovajú aj Paríž, fakt fakt :D) uvidíš, že sa zamiluješ :)

    A to sa nesnažím o žiadnu agitáciu, je veľa ľudí, čo to tu nemajú radi... Lenže mne to príde hlúpe, žiť tu, sedieť na zadku a len frfľať. :D

    p.s.: Nie v zlom, ale nevolaj Bratislavu Blava. Blava je riečka pri Trnave, nie mesto :) (Asi s tým mám osobný problém... :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Resp, samozrejme, volať ju môžeš ako chceš,samozrejme, aj Bračuga, ak sa ti to tak páči (to je celkom desivý, ale populárny názov X_x ) ja len že je to veľmi geograficky nepresné a strašne to tu veľa ľudí nemá rado :D

      Odstrániť
    2. Sorry, ak sa ťa niečo dotklo, ja som vôbec nemala v úmysle kydať na Bratislavu, veď som tam prežila úžasný víkend a plánujem tam študovať :) Pozri, celý článok je v podstate o úžasných miestach, na ktorých sme boli a som z toho celkovo veľmi nadšená, jediné, čo som podotkla na konci bolo to, čo vlastne aj ty tvrdíš, že je tam veľa komercie a je to industriálne mesto plné odpadu, to že koho je to vina už neviem, len to považujem za nevýhodu, nakoľko by to mohlo byť veľmi krásne mesto :) Tak ma naozaj úprimne mrzí, keď ťa môj článok urazil, ani mi nenapadlo, že by sa to mohlo stať a tiež som nevedela, že pomenovanie "Blava" nemáte radi, mám kopu priateľov odtiaľ a normálne to používajú..ale díki za radu, budem si dávať pozor :)

      Odstrániť
  4. Pockat pockat, nemyslela som to v zlom, vobec nic ma neurazilo, tvoj clanok bol moc mily :-) Ja som v komentari len vysvetlovala, preco Bratislava vyzera tak, ako vyzera :-) Na tu Blavu je tu vela ludi citlivych,nemyslela som to v zlom a ani som nechcela, aby to znelo urazene, lebo som to tak fakt nemyslela :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uff okej :D som mala trochu blbý pocit, že to vyznelo, ako som nechcela..tak som rada teda :)

      Odstrániť
    2. Nie, nie, tvoj článok sa mi páčil a rozhodne budem rada ak budeš pokračovať v odhaľovaní tunajších tajov! Držím palce pri dostaní sa na školu, už si si vybrala nejaký cieľ? Keď si išla pozrieť na Komenského :)

      Odstrániť
    3. díki :) hlásim sa na preklateľstvo angličtina/ruština :)

      Odstrániť
    4. haha, podla mna Blava, zacina byt uz take hanlive pomenovanie, tiez mi to udrelo do oci :D a este viac nemam rada "Bratiska" :D

      na prijimackach vela stastia, studujem tiez prekladatelstvo ale ine kombinacie a AJ je teda mega riadne tazky odbor, neviem ci ti o tom uz niekto hovoril ale vyzaduje sa tam minimalne 96% uspesnost na testoch pocas semestra a tak :D

      Odstrániť
  5. Zamilovala jsem se do té druhé fotky... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. me taky bratislava prijde jako takove sede, spinave mesto..vetsinou chodim porad po stejnych mistech a neznam zadna zajimava..treba ta prvni kavarna vypada naprosto GENIALNE..chtela bych si blavu projit i z jineho uhlu..a na to tvoje papani se mi sbihaji sliny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mne sa zbiehajú! :D a som hladná a práve som bola na CRIMEWAVE, smrtiaca kombinácia
      študuješ v BA?

      Odstrániť